logo

Rolstoelbasketbal


Kennis maken met ‘anders’ sporten
Tijdens de gezondheidsweek kon je op het Sportplein Emmerhout op 22 september ’20  meedoen aan een clinic rolstoelbasketbal onder leiding van mensen van de stichting Rolstoelbasketbal Emmen. De stichting Rolstoelbasketbal Emmen laat deelnemers op een leuke sportieve manier kennis maken met het thema ‘anders’ sporten. De werkgroep Sportplein Emmerhout vindt inclusiviteit heel belangrijk. Vanuit dit perspectief is er gekozen om onder meer voor deze clinic een aanvraag te doen bij het Sportakkoord Emmen Beweegt.
Clinic rolstoelbasketbal 7 t/m 18 jaar
Van 15:00 tot 16:30 uur konden kinderen van 7 t/m 18 jaar ervaren hoe het is om in een rolstoel al zittend samen te basketballen. De kinderen konden zelf ervaren dat het nog niet mee valt om al rijdend een bal te vangen en ook nog over te spelen met teamgenoten.
Avond clinic oudere jeugd en volwassenen
In de avond werd er onder leiding van Dereck en Herman (rolstoelbasketbal Emmen) een tweede clinic gegeven, dit keer voor de oudere jeugd en volwassenen. Met veel enthousiasme kwam de jeugd van het Sportplein Emmerhout in beweging om nu eens vanuit de rolstoel in actie te komen met een bal. Ook deze groep kreeg eerst les en uitleg voordat er een partijtje gedaan kon worden. Pas toen het licht uit ging en het letterlijk te donker werd om de bal nog te onderscheiden, hielden deze die hards ermee op. Unaniem gaven deelnemers aan dat ze het rolstoelbasketballen graag nog een keer willen doen!